Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

Засідання спостережної комісії

Засідання спостережної комісії
20 Липня 2016 р.

20 липня 2016 року відбулось засідання спостережної комісії під головуванням директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Сивопляс О.В., за участю директора Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Янковської С.В., заступника директора Миколаївського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області  Сандула В.М.,  члена Всеукраїнської благодійної організації «Ініціатива заради життя» Гряннік  Я.О., головного лікаря Миколаївського обласного протитуберкульозного диспансеру Георгієва П.В. та членів спостережної комісії.
        Під час засідання були розглянуті питання про соціально-психологічний супровід хворих на МРТБ (мультирезістентний туберкульоз), звільнених з місць позбавлення волі, які знаходяться на амбулаторній фазі лікування, про взаємодію центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із суб’єктами соціальної роботи щодо підтримки неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом, про  стан надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим, які відбувають покарання у виправних установах Миколаївської області.

Протягом І півріччя 2016 року роботою центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі - ЦСССДМ) охоплено 127 неповнолітніх осіб, які перебувають у конфлікті з законом, з них: 1 неповнолітня особа, яка відбула покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк;  114 неповнолітніх осіб, які засудженні до покарання не пов’язаного з позбавленням волі, звільнених від відбування покарання з випробуванням та з підстав, передбачених законом; 11 неповнолітніх осіб, які перебували у місцях попереднього ув’язнення.
           З метою попередження рецидивної злочинності спеціалістами ЦСССДМ проведено 61 груповий захід з неповнолітніми особами, які перебувають у конфлікті із законом. Заходи спрямованні на попередження повторних правопорушень, зниження девіантної та делінквентної поведінки,  бродяжництва, формування здорового способу життя, профілактику наркоманії, алкоголізму, соціально небезпечних хвороб, у т.ч. ВІЛ/СНІД.

З метою отримання повної інформації про неповнолітніх, які звільняються з місць позбавлення волі, засуджені до покарань без позбавлення волі  Миколаївським обласним ЦСССДМ проводяться звірки з управлінням превентивної діяльності головного управління Національної поліції в Миколаївській області та Управлінням Державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області.

 

  весь список