Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

«Структурні технології медико-соціальної роботи в системі громадського здоров’я»

«Структурні технології медико-соціальної роботи в системі громадського здоров’я»
26 Квітня 2017 р.

26 квітня 2017 року спеціалістами центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді області разом із спеціалістами Миколаївського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді взято участь у заході Миколаївського обласного Центру здоровя на тему: «Структурні технології медико-соціальної роботи в системі громадського здоровя».

Під час проведення заходу учасники заслухали виступи лікарів-методистів обласного Центру здоров’я Бабій Т.Г та Завірюху Л.М. на теми: «Здоровий спосіб життя – як основа гармонійно-розвиненої особистості» та «Попередження суїцидальної поведінки у школярів та підлітків при участі у «фатальних» соціальних мережах («групи смерті»).

Також, учасники отримали методичні рекомендації та пам’ятки для застосування в роботі з питань:

- профілактики покращення зору у школярів та підлітків;

- попередження суїцидальної поведінки у школярів та підлітків;

- гімнастика при порушенні осанки у школярів та підлітків.

Заслужений лікар України, лікар-методист обласного Центру здоров’я Антакова Славоміра Дмитрівна ознайомила учасників з аналізом анкетування, яке спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводили серед населення Миколаївської області з метою вивчення рівня знань про туберкульоз та виявлення рівня інформованості населення щодо профілактичних заходів.

Анкетування проводилось під час місячника боротьби з туберкульозом, який проходив з 20 березня по 20 квітня 2017 року. Участь в анкетуванні брали як учнівська молодь до 18 років, так і особи, старші за 18 років.

За підсумками анкетування, Славоміра Дмитрівна зазначила, що серед опитаних 60% знають про збудник захворювання, а більше 90% - знають про зазначену хворобу, фактори ризику, які можуть сприяти захворюванню на туберкульоз та як уберегти себе від захворювання.

 

 

 

 

 

 

 

  весь список