Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

Реалізація програми наставництва для дітей з інституцій у Миколаївській області

Реалізація програми наставництва для дітей з інституцій  у Миколаївській області
7 Липня 2017 р.

За ініціативи громадської організації «Одна надія» 6 липня 2017 року на базі Чорноморського національного університету  ім. Петра Могили відбувся круглий стіл «Реалізація програми наставництва для дітей з інституцій у Миколаївській області», метою якого є презентація програми наставництва для дітей з інституцій.

У заході взяли участь директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Янковська С.В., керівники департаменту освіти і науки, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служб у справах дітей, науковці та  студенти університету. Також, у заході взяла участь Міс Україна - 2016 Олександра Кучеренко.

Під час проведення круглого столу керівником проекту презентовано методологію наставництва для дітей-сиріт та дітей, які проживають в інтернатних закладах. 

Наставництво – це реальна, ефективна допомога дітям з інтернатних закладів в соціалізації та адаптації до самостійного життя.

В Україні функціонують майже 770 закладів інтернатного типу, в яких перебувають більше 100 тисяч дітей, з них 7 000 - проживають в інтернатах. Більшість з них з різних причин практично не мають шансів бути усиновленими. 

5 жовтня 2016 року Президентом України підписано закон щодо запровадження наставництва. Відтепер українці зможуть допомагати вихованцям інституцій адаптуватися у суспільстві та готуватися до самостійного життя. До реалізації програми наставництва залучаються державні установи, громадські організації, бізнес структури.

Упродовж 7 років роботи громадської організації «Одна надія» 1358 людей в Україні стали наставниками і значимими друзями для дітей з інтернатів. Наставники допомагають дітям відчути себе особистістю, визначити інтереси та здібності, визначитися з професією, вибудовують моральні цінності, вчать робити вибір, вирішувати повсякденні проблеми та спілкуватися з людьми. Завдяки наставнику дитина отримує шанс на нову, щасливу долю.

         Учасниками  круглого столу обговорювалися питання впровадження програми наставництва у Миколаївській області.

За підсумками обговорення буде підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Уповноваженим Президента України з прав дитини, Миколаївською обласною державною адміністрацією та громадською організацією «Одна надія» стосовно впровадження наставництва для дітей з інтернатних закладів.

 

 

  весь список