Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

Нові підходи в роботі у справі захисту прав дітей на Миколаївщині

Нові підходи в роботі у справі захисту прав дітей на Миколаївщині
26 Січня 2016 р.

26 січня 2016 року заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська провела засідання з питань проблем усиновлення, сімейних форм виховання та дитячої смертності з Миколаївським районом. На засіданні були присутні директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Янковська Світлана Вікторівна, начальник служби у справах дітей Ірина Осауленко та перший заступник голови Миколаївської райдержадміністрації Олексій Бродецький.

Відтепер регулярні окремі засідання будуть проводитись зі службами у справах дітей та представниками райдержадміністрацій кожного району. В першу чергу такі засідання будуть проходити з районами, де є високий рівень дитячої смертності, мала кількість сімейних форм виховання та низький рівень усиновлення. Це дасть можливість обговорити окремі проблемні моменти, оцінити роботу служб у справах дітей.

На засіданні Оксана Янішевська наголосила на основних проблемних моментах – це високий показник дитячої смертності та забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування житлом. Але відзначила хороший показник охоплення дітей сімейними формами виховання – 87,7% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В порівнянні загалом по області цей показник становить 82, 9%.

  весь список