Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

Наставництво для дітей-сиріт та дітей, які проживають в інтернатних закладах

Наставництво для дітей-сиріт та дітей, які проживають в інтернатних закладах
24 Липня 2017 р.

5 жовтня 2016 року Президент України підписав Закон України  № 1504-VIII «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо наставництва.

Закон  запроваджує інститут наставництва для дітей, які виховуються в закладах інституційної форми опіки, з метою їх підтримки та підготовки до самостійного життя. Відтепер це – офіційна програма допомоги дітям в інтернатах, яка розгортає діяльність  у регіонах, щоб досягти головної мети – подарувати кожній українській дитині Наставника.

Засновником проекту наставництва в Україні є громадська організація «Одна надія».

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2017 року № 465 затверджено положення про наставництво та типовий договір про наставництво.

Під наставництвом розуміється добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя.

 Метою наставництва є підготовка дитини, яка проживає у закладі, до самостійного життя шляхом розвитку її фізичного, духовного та інтелектуального потенціалу, впевненості у власних силах, формування культурних і моральних цінностей.

Наставником може бути повнолітня дієздатна особа, яка пройшла курс підготовки з питань соціальної адаптації дітей та їх підготовки до самостійного життя, отримала висновок про те, що вона може провадити діяльність з організації наставництва, та уклала договір про наставництво.

Наставництво здійснюється в індивідуальній формі однією повнолітньою дієздатною особою над однією дитиною.

Організація наставництва здійснюється центром соціальних служб для сімї, дітей та молоді за місцем проживання дитини.

 

Більш детальну інформацію можна переглянути тут або отримати за телефонами Миколаївського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді             (0512) 37 64 88; (0512) 37 64 90.

  весь список