Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

«Миколаївська Школа медіації»

«Миколаївська Школа медіації»
23 Травня 2017 р.

В Україні більшість суб’єктів профілактики підліткової злочинності працюють із неповнолітніми правопорушниками вже після скоєння ними злочину. Тобто, у багатьох ситуаціях діти, які перебувають у конфлікті з законом, не мають своєчасного доступу до професійних соціальних та юридичних послуг, наприклад, послуг з медіації.

Медіація – добровільний процес, в якому незалежний фахівець допомагає сторонам знайти обопільне і відповідне всім рішення конфліктної ситуації.

 Така послуга могла б допомогти виправити ситуацію, що призвела до скоєння злочину та не допустити в подальшому розвитку девіантної поведінки.

11 травня 2017 року Всеукраїнською благодійною організацією «Ініціатива заради життя» проведено презентацію проекту «Миколаївська Школа медіації», метою якого є створення підґрунтя для вдосконалення системи захисту прав неповнолітніх, в тому числі, правопорушників, сприяти їх соціальній адаптації, вирішенню конфлікту через медіацію.

Даний проект реалізується ВБО «Ініціатива заради життя» за підтримки Міністерства Закордонних Справ Федеративної Республіки Німеччина у партнерстві з незалежною обласною науково-дослідницькою та інноваційною благодійною громадською організацією Луганський гуманітарний центр та Центральною міською бібліотекою ім. М.Л.Кропивницького міста Миколаєва.

Метою проведення презентації є інформування учасників про початок проекту та налагодження подальшої співпраці державних організацій та закладів, організацій громадянського суспільства для забезпечення міжсекторальної взаємодії під час захисту прав дітей, в першу чергу тих, які перебувають у конфлікті з законом.

Перший модуль тренінгових занять відбудеться 25-27 травня 2017 року, участь у якому братимуть спеціалісти Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які після проходження навчання матимуть змогу надавати послуги з медіації.

  весь список