Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

Засідання регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО

Засідання регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО
10 Лютого 2016 р.

10 лютого 2016 року в приміщенні Миколаївської облдержадміністрації проходило засідання регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

На засіданні були присутні заступник голови облдержадміністрації О.Янішевська, народний депутат України Т.Кремінь, заступник Миколаївського міського голови Є.Шевченко, директор департаменту соціального захисту населення О.В.Сивопляс, директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді С.В.Янковська та представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час засідання розглядали питання навчання та працевлаштування громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та реалізацію проекту «Нові можливості для проживання, навчання та працевлаштування вимушених переселенців в місті Миколаєві».

За даними департаменту соціального захисту населення у Миколаївській області на обліку, як внутрішньо переміщені особи, перебуває 8612 осіб. Органами соціального захисту населення внутрішньо переміщеним особам надається адресна грошова допомога та адресна натуральна допомога.

За інформацією Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, роботою спеціалістів центрів Миколаївської області охоплено 1656 сімей, в яких виховується 1961 дитина та 735 осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. З метою вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб центрами надано 34792 соціальні послуги, серед яких соціально-педагогічні, соціально-економічні, юридичні, психологічні та соціально-медичні.

На даний час у навчальних закладах області виховуються та навчаються 1514 дітей внутрішньо переміщених осіб.

Регіональним штабом з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО на підставі даних, наданих місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, сформовано перелік житла, у якому можливе розміщення внутрішньо переміщених осіб.

 

 

  весь список