Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

Участь директора Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у засіданні «круглого столу» присвяченому проблемі торгівлі людьми

Участь директора Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у засіданні «круглого столу» присвяченому проблемі торгівлі людьми
17 Березня 2017 р.

16 березня 2017 року відбувся «круглий стіл», присвячений проблемі торгівлі людьми. Ініціатором проведення заходу виступило територіальне управління юстиції в Миколаївській області.

У засіданні взяли участь директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Янковська С.В., представники юстиції, департаменту соціального захисту населення, нацполіції, центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги та ін. Крім того, були присутні студенти Миколаївських університетів.

Головне територіальне управління юстиції акцентувало увагу на Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей. Про кримінальні справи розповіла старший оперуповноважений відділу боротьби зі злочинами, повязаними з торгівлею людьми, Ольга Шевченко. Директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді розповіла про соціальну реабілітацію постраждалих від торгівлі людьми.

За даними юстиції, за останні роки близько 400 тисяч українців виїхало за кордон з метою працевлаштування, з них - більше сотні тисяч жінок потрапили у сексуальне рабство. Торгівля людьми, зокрема жінками та дітьми – це добре налагоджений транснаціональний бізнес, а сучасні українські діти є приманкою, особливо враховуючи, що багато з них є «дітьми вулиць». Основна проблема в тому, що розслідування і виявлення таких випадків – практично неможливо, відстежити рух «живого товару» дуже складно.

 

 

 

 

  весь список