Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

Участь директора Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у засіданні колегії департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації

Участь директора Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у засіданні колегії департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації
13 Березня 2017 р.

10 березня 2017 року під головуванням виконуючої обов’язки директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Бєлкіної Л.П. відбулося розширене засідання колегії департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, на якому розглянуто питання «Про підсумки роботи органів та установ соціального захисту населення області у 2016 році та перспективи діяльності на 2017 рік».

На колегії були присутні члени колегії департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації; директори центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області; закладів соціального обслуговування; начальники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій,  міських (міст обласного значення) рад; директори територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг); директори будинків-інтернатів; представники громадських організацій.

Під час колегії розглядались питання вирішення актуальних питань соціальної підтримки найбільш вразливих категорій населення та недопущення зниження соціальних стандартів і гарантій.

 Директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Янковська Світлана Вікторівна доповіла про діяльність центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області.

Крім цього, за підсумками роботи 2016 року нагороджено найкращі установи соціального захисту населення, а саме диплом та відзнаку департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації отримав Миколаївський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

Довідково:

 

Здійснення соціальної роботи з сімями, дітьми та молоддю.              

Протягом 2016 року отримувачами соціальних послуг стало 17636 сімей/осіб з числа незахищених категорій населення Миколаївської області, що на 28% менше порівняно з 2015 роком.

За звітній період виявлено та охоплено соціальними послугами 9042 сімї/особи, які перебувають у складних життєвих обставинах. Кількість сімей, які перебували під соціальним супроводом спеціалістів центрів СССДМ, становить 1143, в них – 2579 дітей.

За результатами роботи 2016 року з позитивним результатом завершено роботу з 7773 сімями, що становить 87% від кількості сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, охоплених роботою центрів СССДМ.

Упродовж поточного року допомогу отримали 636 внутрішньо переміщених сімей, в яких виховуються 449 дітей. З них 100-відсотково задоволено потреби у відновленні/переоформленні соціальних виплат; забезпечені тимчасовим житлом, продуктами харчування та гуманітарною допомогою; працевлаштовані тощо.

Центрами СССДМ вивчено потребу у соціальних послугах та надано допомогу 2824 сімям учасників антитерористичної операції, що становить 100% від загальної кількості сімей щодо яких надійшла інформація протягом 2016 року. Всі сім’ї загиблих військовослужбовців отримали соціально-психологічну підтримку.

Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За станом на 01.01.2017 в регіоні функціонують 169 прийомних сімей та 34 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховуються 539 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі сімї перебувають під соціальним супроводом.

Для забезпечення спеціалізованих соціальних послуг у Миколаївській області функціонують: обласний центр соціально-психологічної допомоги; Миколаївський обласний центр ресоціалізації наркозалежної молоді; Миколаївський міський соціальний гуртожиток для осіб, які потребують соціального захисту (у т.ч. для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування); кімната матері та дитини (в обласному центрі соціально-психологічної допомоги). Упродовж поточного року в зазначених закладах 128 дорослих осіб та 70 дітей отримали різні види соціальних послуг.

 

  весь список