Графік роботи:

понеділок - четвер з 8.00 до 17.00, п`ятниця з 8.00 до 16.00

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет міністрів України
ГУДС
Миколаївська обласна державна адміністрація
Міністерство соціальної політики України
Миколаївська обласна рада Координаційний центр з надання правової допомоги Департамент соціального захисту населення

Семінар на базі Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Особливості розвитку соціальної роботи в Україні на сучасному етапі»

Семінар на базі Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Особливості розвитку соціальної роботи в Україні на сучасному етапі»
18 Травня 2017 р.

За ініціативи Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини вищого навчального закладу «Університет «Україна» 17 травня 2017 року відбувся освітній форум з міжнародною участю «Молодь, як ресурс модернізаційної стратегії держави».

В рамках форуму відбувся семінар «Особливості розвитку соціальної роботи в Україні на сучасному етапі» на базі Миколаївського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді.

Організатори заходу: Миколаївський міжрегіональний інститут розвитку людини ВНЗ «Університет  «Україна», департамент соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Миколаївський обласний центр зайнятості, Громадська організація «Миколаївський обласний осередок ГО «Ліга соціальних працівників України», обласна громадська організація волонтерів.

На семінар запрошено представників вищих навчальних закладів, центрів зайнятості, установ соціальної сфери, громадських організацій, засобів масової інформації.

Семінар передбачав пленарну частину та роботу у секціях, на яких обговорювалось головне питання - якість підготовки соціальних працівників для роботи в закладах та установах соціальної сфери.

Під час пленарного засідання обговорювались питання щодо центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді у системі надання соціальних послуг населенню; зайнятості, як запоруки матеріального достатку населення; наближення соціальних послуг до населення: адресність та доступність; ролі волонтерства у соціальному розвитку суспільства.

Робота у секціях складалась з таких напрямків:

1)Єдина технологія надання соціальних послуг центрами зайнятості.

2)Соціальна підтримка сімей, які потрапили у складні життєві обставини, у спроможних громадах.

3)Волонтерська діяльність як умова розвитку молоді. Волонтерство у сфері надання соціальних послуг.

4)Роль соціального працівника у впровадженні стандартів надання соціальних послуг.

За підсумками роботи учасниками секцій внесені пропозиції щодо покращення якості підготовки соціальних працівників для роботи в закладах та установах соціальної сфери.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  весь список